Diàlegs al voltant de… Biblioteques de Barcelona

Púrpura Visual col·labora des del 2006 amb el Consorci de Biblioteques de Barcelona en l’el·laboració de cicles de conferències al voltant d’un tema concret, cada any diferent

2006- Cicle de diàlegs a la biblioteca: “Tlön, Uqbar, Orbis, Tertius, diàlegs al planeta Borges” vam dur a terme un projecte que reflectia clarament el nostre interès per una divulgació de la cultura de i amb qualitat. Vam crear una plataforma de diàleg per reduir distàncies entre els ciudatans i l’univers de Jorge Luis Borges. Aquestes conferències plantejades com a diàlegs van tenir un gran èxit tant pels participants, a nivell públic i a nivell conferenciants, tots ells de gran interès cultural, coneixedors a fons de l’obra de Borges. Participants: Roman Gubern, Jordi Balló, Sergio Vila-Sanjuán, Ignacio Vidal Folch, Rolando Sánchez Mejía, Eloy Fernandez Porta, Rodrigo Fresán, Guadalupe Nettel, Juan Gabriel Vásquez, Juan Villoro, Martín Caparrós, Jordi Carrion. Aquest projecte va rebre el suport de la Generalitat de Catalunya, ICUB, Diputació de Barcelona, Consorci de Biblioteques de Barcelona, Consulado Argentino, Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, Secretaria de Joventut. Es va celebrar a la Biblioteca Jaume Fuster.

2007- Cicle de diàlegs a la biblioteca: Diàlegs entre Cultura i Ciència. És la continuació del cicle de conferències iniciades a l´any anterior “Diálogos en el planeta Borges”. Aquest any 2007 hem adaptat la temàtica de las conferències a l´any de la ciència. El resultat ha zigot de nou un gran èxit por la qualitat dels conferenciants i els temes plantejats ja que es va combinar a cada taula científics amb artistes. A la taula d’art i Ciència van participar Jorge Wagensberg, Pau Alsina i el Col•lectiu Càpsula, a la taula d´Arts escèniques i ciència van participar Marcel.lí Antúnez i Roca, Cesc Gelabert i Cristina Junyent, i a la taula de cine i ciència van participar Manuel Moreno, Alexis Racionero i Tomás Suàrez. Les entitats col•laboradores van ser l´Institut de Cultura de Barcelona, Secretaria de Joventut i la Xarxa de Biblioteques de Barcelona. Totes las conferències es van realitzar a la Biblioteca Sagrada Família.

2008- “Cicle de Diàlegs sobre Memòria Històrica”. Vam plantejar un nou cicle de debats entorn a un concepte que ha pres força en els últims temps gràcies a la Llei per la recuperació de la Memòria històrica. Partint d´aquesta llei i considerant que la memòria històrica és un concepte de desenvolupament relativament recent, que ve a designar l´esforç conscient dels grups humans per entroncar amb el seu passat, sigui aquest real o imaginat. No volem reobrir el debat sobre la Llei de la Memòria Històrica, volem recullir i valorar la nostra memòria històrica. Convidats a fer les conferències: Sergi Centelles, Ricard Martínez, Emma Riverola, Francesc Serés, Montse Armengou, Ricard Belis, Albert Solé Bruset. Les conferències es fan fer a les biblioteques de Can Fabra, Biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver, i Biblioteca Xavier Berenguel. Les entitats col•laboradores van ser l´Institut de Cultura de Barcelona i la Xarxa de Biblioteques de Barcelona.

2009- “Cicle de Diàlegs al voltant de Julio Cortázar”. En el darrer cicle de conferències vam voler retre homenatge a l’escriptor argentí que ara fa 25 anys que va morir. Convidats a fer les conferències: Edgardo Dorby, Flavia Company, Pere Guixà, Juan Trejo, Carles Álvarez, Rodrigo Fresán, Jordi Prats, Enrique Turpin i Dani Nel•lo. Les conferències es fan fer a les biblioteques de Poble Nou Carles Arranz, Francesca Bonnemaison i SagradaFamília.  Col.laboradors: Icub, Cosulat Argentí, Casa América, Editorial Alfaguara i la Xarxa de Biblioteques de Barcelona.

2010- En preparació Diàlegs al voltant de Mario Benedetti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


%d bloggers like this: